Pepeçura Tarifi
Pepeçura tarifi: Pepeçura için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pepeçura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram siyah üzüm (saplarından ayrılmış)
- 6 su bardağı su
- 40 gram mısır unu (tepeleme 3 yemek kaşığı)
- 30 gram mısır nişastası (tepeleme 2 yemek kaşığı)
- 3,5 yemek kaşığı şeker
Pepeçura tarifi nasıl yapılır?
- Üzümleri saplarından ayırdıktan sonra yıkayın ve suyunu süzün.
- Tencereye alın, suyu ekleyin. Fokurdamaya başlayınca 20 dakika daha üzümleri ara ara karıştırarak kaynatın.
- Bir kaba süzgeçle süzün ve kaşıkla üzümlerin posalarını ezin.
- Elde edilen şıranın yarısını tekrar tencereye alın. Mısır ununu 2 yemek kaşığı kadar suda çözün.
- Nişastayı da 2 yemek kaşığı kadar suda çözün.
- Ardından önce azar azar mısır ununu ekleyin, (azar azar ekleyin ki topaklanmayı önleyin) sonra nişastayı azar azar ekleyin.
- Her ikisini de eklerken çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın.
- Unu ve mısırı iyice yedirdikten sonra şıranın geri kalan kısmını kepçeyle ekleyerek karıştırmaya devam edin. Şekeri ekleyip karıştırın.
- Şekeri üzümün tatlı - mayhoş dengesine göre arttırabilirsiniz. Bazen üzümler daha tatlı olurken bazen mayhoş çıkabiliyor. Afiyet olsun.