Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pepeçura Tarifi

Pepeçura

Pepeçura Tarifi

Pepeçura tarifi: Pepeçura için gerekli malzemeler nelerdir? Pepeçura nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pepeçura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram siyah üzüm (saplarından ayrılmış)
  • 6 su bardağı su
  • 40 gram mısır unu (tepeleme 3 yemek kaşığı)
  • 30 gram mısır nişastası (tepeleme 2 yemek kaşığı)
  • 3,5 yemek kaşığı şeker

Pepeçura tarifi nasıl yapılır?

  • Üzümleri saplarından ayırdıktan sonra yıkayın ve suyunu süzün.
  • Tencereye alın, suyu ekleyin. Fokurdamaya başlayınca 20 dakika daha üzümleri ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Bir kaba süzgeçle süzün ve kaşıkla üzümlerin posalarını ezin.
  • Elde edilen şıranın yarısını tekrar tencereye alın. Mısır ununu 2 yemek kaşığı kadar suda çözün.
  • Nişastayı da 2 yemek kaşığı kadar suda çözün.
  • Ardından önce azar azar mısır ununu ekleyin, (azar azar ekleyin ki topaklanmayı önleyin) sonra nişastayı azar azar ekleyin.
  • Her ikisini de eklerken çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanma olmasın.
  • Unu ve mısırı iyice yedirdikten sonra şıranın geri kalan kısmını kepçeyle ekleyerek karıştırmaya devam edin.  Şekeri ekleyip karıştırın.
  • Şekeri üzümün tatlı - mayhoş dengesine göre arttırabilirsiniz. Bazen üzümler daha tatlı olurken bazen mayhoş çıkabiliyor. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025