Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) Tarifi
Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) tarifi: Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) için gerekli malzemeler nelerdir? Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram Kalem Makarna
- 30 gram zeytin
- 20 gram kapari turşusu
- 20 gram cherry domates
- 5 gram sarımsak
- 50 gram mozzarella peyniri
- 1 adet közlenmiş patlıcan
Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Çekirdeksiz zeytinleri ince ince dilimleyin. Mozzarella peynirini halka halka dilimleyin.
- Penne makarnayı, derin bir tencerede kaynar suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Fırında közlediğiniz patlıcanın kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.
- Az miktarda zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Zeytin dilimleri, cherry domates, sarımsak ve kapari turşusunu yüksek ateşte soteleyin.
- Hazırladığınız sote karışımına mozzarella peynirini ekleyip suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış penne makarnayla harmanlayın.
- Sıcağı sıcağına servis tabağına aldığınız makarnayı, közlenmiş patlıcan ilavesiyle birlikte servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Penne Siciliano (Patlıcanlı Makarna) tarifinin püf noktası nedir?
Birkaç yerinden deldiğiniz patlıcanı; önceden ısıtılmış fırında ve yüksek ısıda közleyebilir, kabuklarını soyduktan sonra makarnayla birlikte servis edebilirsiniz.