Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pembe Beze Tarifi

Pembe Beze

Pembe Beze Tarifi

Pembe Beze tarifi: Pembe Beze için gerekli malzemeler nelerdir? Pembe Beze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pembe Beze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy yumurta akı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 çay kaşığı pembe gıda boyası

Pembe Beze tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta aklarını dikkatli bir şekilde ayırın. Sarısı kaçmamalı. Oda sıcaklığında olması daha iyi olur.
  • Şekeri ekleyip 10-15 dakika yüksek ayarda mikserle çırpalım. Çırpacağımız kap kesinlikle kuru olmalı.
  • Önemli olan şekerin iyice erimesini ve köpük köpük olmasını sağlamak.
  • Çırptıkça parlak bir görünüm alacak. Sonra azıcık gıda boyası ekleyip 5 dakika daha çırpın. Ters çevirdiğinizde dökülmemeli.
  • Krema sıkma poşetine alıp şekilli duy takıp ceviz büyüklüğünde şekiller çıkarın.
  • Önceden ısıtılmış 100 derecede fırında alt üst ayarda 1 saat pişirin. Kızarmasına gerek yok. Kurumasını sağlıyoruz.
  • Piştikten sonra iyice soğuyunca servis yapabilirsiniz. Bu ölçüden 20-25 çıkmaktadır. Afiyet olsun

Pembe Beze tarifinin püf noktası nedir?

Toz şeker kullanacaksanız 1,5 çay bardağı yeterli olacaktır ve şekeri 2-3 defada ekleyin. Erimesi daha geç olur. Sıkma poşeti kullanmazsanız tatlı kaşığıyla da koyabilirsiniz. Pişme süresi 1 saati geçmesin. Poğaçaların böreklerin üzerine sürdüğünüz yumurta sarılarından ayırdığınız yumurta aklarını değerlendirmek için çok güzel bir yöntem.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025