Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pelte Tarifi

Pelte

Pelte Tarifi

Pelte tarifi: Pelte için gerekli malzemeler nelerdir? Pelte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pelte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1-2 dal mis çiçeği (tercihen)
  • 1 avuç ceviz (dövülmüş)

Pelte tarifi nasıl yapılır?

  • 5 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker kaynatılır. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre 1.5 bardağa kadar çıkarabilirsiniz.
  • Ayrı bir kapta 1 su bardağı nişasta, kalan 1 su bardağı su ile açılır.
  • Su kaynamaya başlayınca açılan nişasta karışımı tencereye yavaş yavaş eklenir.
  • Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
  • Kapatmadan önce mis çiçeği eklenir ve 1-2 dakika bekledikten sonra alınır. Kaplara paylaştırılır. Afiyet olsun.

Pelte tarifinin püf noktası nedir?

Soğuyunca üzerine dövülmüş badem ve ceviz eklenerek servis edilir. Mis çiçeği bulamazsanız yerine 1 paket vanilya ya da 1 limonun kabuğunu rendeleyip ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025