Pelte Tarifi
Pelte tarifi: Pelte için gerekli malzemeler nelerdir? Pelte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Pelte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1-2 dal mis çiçeği (tercihen)
- 1 avuç ceviz (dövülmüş)
Pelte tarifi nasıl yapılır?
- 5 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker kaynatılır. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre 1.5 bardağa kadar çıkarabilirsiniz.
- Ayrı bir kapta 1 su bardağı nişasta, kalan 1 su bardağı su ile açılır.
- Su kaynamaya başlayınca açılan nişasta karışımı tencereye yavaş yavaş eklenir.
- Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
- Kapatmadan önce mis çiçeği eklenir ve 1-2 dakika bekledikten sonra alınır. Kaplara paylaştırılır. Afiyet olsun.
Pelte tarifinin püf noktası nedir?
Soğuyunca üzerine dövülmüş badem ve ceviz eklenerek servis edilir. Mis çiçeği bulamazsanız yerine 1 paket vanilya ya da 1 limonun kabuğunu rendeleyip ekleyebilirsiniz.