Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pekmezli Zencefilli Kurabiye Tarifi

Pekmezli Zencefilli Kurabiye

Pekmezli Zencefilli Kurabiye Tarifi

Pekmezli Zencefilli Kurabiye tarifi: Pekmezli Zencefilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Zencefilli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pekmezli Zencefilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı un (110-120 g)
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı toz zencefil (tepeleme)
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 100-110 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı bal

Pekmezli Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un, esmer şeker, tarçın, toz zencefil, kabartma tozu, karbonat ve tuz mutfak robotunuza ekleyin.
  • Küçük küplere böldüğünüz tereyağını da üzerine ekleyin.
  • En fazla 10-15 saniye olacak şekilde karışımı robotta çekin. Hafifçe topaklanacaktır.
  • Son olarak pekmez ve balı ekleyip tekrar çekin. Spatulayla kenarda kalanları da karışıma yedirin.
  • Tüm malzemeyi robottan bir karıştırma kabına aktarın. Hamurun birleşmesi için mümkün olabildiğinde az temasla yuvarlayıp şekil verebileceğiniz kıvama gelene dek yoğurun.
  • İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları önce yuvarlak yapıp ardından hafifçe yassılaştırın ve tepsilere aralıklı olarak dizin. Pişerken yayılacağı için çok yakın dizmemeye özen gösterin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kontrollü olarak ilk tepsiyi, ardından ikinci tepsiyi pişirin. 10 dakikadan fazla pişirmeyin, fırında yumuşak olarak çıkacak fakat dinlendikçe kıvam alıp daha kıtır hale gelecektir.
  • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika tepsi üzerinde dinlendirin. Ardından kurabiyeleri soğuması için bir tel üzerine alın. Afiyetle tüketin!

Pekmezli Zencefilli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Verilen süreden daha fazla pişirmemeye muhakkak özen gösterin. Fırından çıkardıktan sonra sertleşeceği için süreye mutlaka uyun. Dilerseniz hamuru buzlukta saklayabilir, sonradan pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025