Pekmezli Un Helvası Tarifi
Pekmezli Un Helvası tarifi: Pekmezli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pekmezli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 2 avuç ceviz içi
- 1 su bardağı pekmez
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Süslemek İçin:
Pekmezli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı tavada ısıtın.
- Üzerine unu serpe serpe ilave edin ve renk alana kadar kavurun.
- Yavaş yavaş tereyağını tavaya ilave edin ve kavurmaya ilave edin, sütlü kahve rengini alana kadar bu işlemi uygulayın.
- 1 avuç cevizi de tavaya ekleyin.
- Pekmez, toz şeker ve ılık suyu ayrı bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın.
- Pekmezli şerbeti azar azar kavrulmuş unun içerisine ilave edin ve toparlandıkça karıştırarak pekmezli şerbeti içine yedirin.
- Sürekli karıştırarak toparlanan helvaya kaşık ile şekil vererek ılık veya soğuk olarak, kesme dondurma ile servis edebilirsiniz.
Pekmezli Un Helvası tarifi için servis önerisi
Dilediğiniz dondurma çeşidi ile servis edebilirsiniz.