Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pekmezli Un Helvası Tarifi

Pekmezli Un Helvası

Pekmezli Un Helvası Tarifi

Pekmezli Un Helvası tarifi: Pekmezli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pekmezli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 2 avuç ceviz içi
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Süslemek İçin:

  • 2 top kesme dondurma

Pekmezli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağı tavada ısıtın.
  • Üzerine unu serpe serpe ilave edin ve renk alana kadar kavurun.
  • Yavaş yavaş tereyağını tavaya ilave edin ve kavurmaya ilave edin, sütlü kahve rengini alana kadar bu işlemi uygulayın.
  • 1 avuç cevizi de tavaya ekleyin.
  • Pekmez, toz şeker ve ılık suyu ayrı bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Pekmezli şerbeti azar azar kavrulmuş unun içerisine ilave edin ve toparlandıkça karıştırarak pekmezli şerbeti içine yedirin.
  • Sürekli karıştırarak toparlanan helvaya kaşık ile şekil vererek ılık veya soğuk olarak, kesme dondurma ile servis edebilirsiniz.

Pekmezli Un Helvası tarifi için servis önerisi

Dilediğiniz dondurma çeşidi ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025