Pekmezli Un Helvası Tarifi
Pekmezli Un Helvası tarifi: Pekmezli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pekmezli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı pekmez
- 3 su bardağı un
Pekmezli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Küçük bir sos tenceresinin içerisine süt ve pekmezi aktarın. Kısık ateşte hafif ılık olana kadar karıştırın.
- O sırada yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine tereyağını alın ve üzerine sıvı yağ ekleyerek erimesi için karıştırın.
- Tereyağı eriyince unu azar azar ilave edin ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Bu şekilde topaklanmasını da engellemiş olursunuz.
- Kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca süt-pekmez karışımını içine azar azar ilave edin ve diğer taraftan da karıştırmaya devam edin.
- Helvanın kıvamı iyice koyulaştığında yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. Oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğutun.
- Çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Pekmezli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Un ve tereyağını kavururken içerisinde topak kalmamasına özen gösterin. Bunun için unu kısık ateşte sürekli karıştırarak ilave etmeniz gerekiyor. Sütlü pekmezli karışımın da çok sıcak olmamasına gösterin. Aksi takdirde kıvamında problemler yaşabilirsiniz.
Pekmezli Un Helvası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz kaşık yardımıyla şekil verebilir, üzerini Hindistan ceviziyle süsleyerek de servis edebilirsiniz.