Pekmezli Un Helvası Tarifi
Pekmezli Un Helvası tarifi: Pekmezli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pekmezli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Pekmezli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Su, pekmez ve toz şekeri karıştırıyoruz. Şeker eriyince bir kenara koyup bekletiyoruz.
- Ocağa geniş bir tava veya tencere alıyoruz. İçine tereyağını koyup eritiyoruz.
- Sonra sıvı yağ ekleyip unumuzu koyuyoruz. Unumuzu orta ateşte güzelce kavuruyoruz.
- Yaklaşık bu işlem 10 dakika sürebilir. Unumuzun rengi dönecek ve kokusu çıkacaktır.
- Hazırlamış olduğumuz pekmez karışımlı şerbeti, unumuzun üzerine dikkatlice yavaş yavaş yedirerek dökelim ve bu esnada karıştırmaya devam edelim. Şerbeti güzelce yedirelim.
- Şerbeti güzelce çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Helvamız dinlensin.
- Dinlenen helvamızı kaşık yardımı ile servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Pekmezli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Ocağın altını çok yüksek açmayalım. Çünkü unumuz yanabilir. Orta ateşte sabırla karıştıralım.
Pekmezli Un Helvası tarifi için servis önerisi
Servis etmeden önce içine küçük küçük ceviz kırıp koyup karıştırabilirsiniz ve ayrıca servis ederken tahin gezdirirseniz de çok lezzetli olacaktır.