Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek Tarifi
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek tarifi: Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 dilim
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pekmez (ben dut kullandım)
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin (kek kalıbını yağlamak için)
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve pekmezi 3-4 dakika çırpalım.
- Karışıma sütü ve yağı ekleyip düşük ayarda 2 dakika daha çırpalım.
- Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyelim.
- Harcı güzelce karıştıralım. Bu aşamada çırpıcı kullanmamalıyız çünkü unun sönmesini istemiyoruz.
- Kekin güzelce kabarması için bu adım oldukça önemli. Cevizlerimizi ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Fırının kapağını ilk 25 dakika açmamalıyız güzelce kabarması için. Afiyet olsun.
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Eğer tadını artırmak isterseniz 1-2 yemek kaşığı daha pekmez ekleyebilirsiniz.