Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek Tarifi

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek Tarifi

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek tarifi: Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pekmez (ben dut kullandım)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin (kek kalıbını yağlamak için)

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları ve pekmezi 3-4 dakika çırpalım.
  • Karışıma sütü ve yağı ekleyip düşük ayarda 2 dakika daha çırpalım.
  • Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyelim.
  • Harcı güzelce karıştıralım. Bu aşamada çırpıcı kullanmamalıyız çünkü unun sönmesini istemiyoruz.
  • Kekin güzelce kabarması için bu adım oldukça önemli. Cevizlerimizi ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Fırının kapağını ilk 25 dakika açmamalıyız güzelce kabarması için. Afiyet olsun.

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Eğer tadını artırmak isterseniz 1-2 yemek kaşığı daha pekmez ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025