Pekmezli Tahinli Un Helvası Tarifi
Pekmezli Tahinli Un Helvası tarifi: Pekmezli Tahinli Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Tahinli Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Pekmezli Tahinli Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı pekmez
- 100 gram çikolata
- 100 mililitre hindistan cevizi kreması
- 1 avuç ceviz içi (arzuya göre)
Pekmezli Tahinli Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Su ve sütü karıştırıp kaynatalım. 3 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakalım. Ilındıktan sonra içerisine pekmezi ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Eridikten sonra unu koyup kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun. Bu kısım biraz uzun sürüyor. Yaklaşık 25-30 dakika kadar.
- Kavrulan una şerbeti ekleyelim. Bu kısım önemli topaklandırmadan karıştırmalıyız.
- Ardından tahini de ekleyerek bir miktar daha karıştıralım. Un helvamızı kare bir borcama dökelim ve üstünü düzeltelim.
- Hindistan cevizi kremasını bir cezveye koyalım. Biraz ısıtıp içerisine çikolatayı da koyup eritelim.
- Hazıladığımız çikolata sosu un helvasına döküp isteğe göre üzerine ceviz serpelim.
- Ben bu dolabında yalaşık 1 saat kadar beklettim. Ardından servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pekmezli Tahinli Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Buz dolabında dinlendirdiğiniz zaman daha bir lezzetli oluyor.