Pekmezli Şekersiz Kurabiye Tarifi
Pekmezli Şekersiz Kurabiye tarifi: Pekmezli Şekersiz Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Şekersiz Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Pekmezli Şekersiz Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 çay bardağı pekmez
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı toz badem (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
Pekmezli Şekersiz Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine tereyağını alın ve kremamsı bir kıvam alana kadar mikserin orta ayarında çırpın.
- Ardından yumurtayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Bu karışımın içine azar azar pekmezi ekleyin.
- Pekmezle de güzelce çırptıktan sonra zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Hafif sıvı bir kıvam alınca eleyerek nişasta ve unu ilave edin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Fazla ya da az gelmesi engelleyin.
- Ardından spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Son olarak baharatları, kabartma tozunu ve isteğe bağlı toz bademi ekleyerek güzelce karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamurun üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Çıkarıp ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.
Pekmezli Şekersiz Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine normal un yerine tam buğday unu da ilave edebilirsiniz. Ancak kıvamı daha sert olacaktır. Tam buğday unu kullanmak istediğiniz durumlarda un miktarını bir tık daha azaltmanız gerekebilir. Paketli vanilyaların içerisinde vanilya olduğu için kullanmayı tercih etmedik, dilerseniz vanilya özütü kullanabilir ya da vanilya ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 1 gece dolapta dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.