Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pekmezli Kesme Tatlı Tarifi

Pekmezli Kesme Tatlı

Pekmezli Kesme Tatlı Tarifi

Pekmezli Kesme Tatlı tarifi: Pekmezli Kesme Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Kesme Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pekmezli Kesme Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 1 su bardağı ceviz

Pekmezli Kesme Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve pekmezi tencereye aktarın. Nişasta ve unu ilave edip, muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kabı yağlayın. Pekmezli kesme muhallebinin yarısını tepsiye dökün ve üzerine cevizleri ilave edin. Kalan yarısını da cevizlerin üzerine ekleyip oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına aktarın. Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Pekmezli Kesme Tatlı tarifinin püf noktası nedir?

Tepsiyi yağlamanız kolay servis edilmesini sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025