Pekmezli Kesme Tatlı Tarifi
Pekmezli Kesme Tatlı tarifi: Pekmezli Kesme Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Kesme Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Pekmezli Kesme Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 su bardağı ceviz
Pekmezli Kesme Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Su ve pekmezi tencereye aktarın. Nişasta ve unu ilave edip, muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
- Servis edeceğiniz kabı yağlayın. Pekmezli kesme muhallebinin yarısını tepsiye dökün ve üzerine cevizleri ilave edin. Kalan yarısını da cevizlerin üzerine ekleyip oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına aktarın. Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Pekmezli Kesme Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Tepsiyi yağlamanız kolay servis edilmesini sağlayacaktır.