Pekmezli Kek Tarifi
Pekmezli Kek tarifi: Pekmezli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Pekmezli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- 1/2 su bardağı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 damla limon suyu
Pekmezli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir çırpma kabına kırın ve pekmezleri üstüne ilave edin. Bir çatal ya da çırpıcı yardımı ile güzel çırpın.
- İçine zeytinyağını ve sütü ekleyip güzelce karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve kakaoyu da ekleyin, iyice karıştırın.
- Son olarak cevizleri ve limon suyunu ilave edin. Güzelce karıştırıp, cevizlerin homojen olarak dağılmasını sağlayın.
- Bölmeli bir pişirme tepsisini yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını bölmelere paylaştırın. Eğer bölmeli tepsiniz yoksa, cupcake pişirme kağıdı kullanabilir ya da istediğiniz herhangi bir kek kalıbını da kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişirme süresinin sonunda bir çatal yardımı ile içlerinin pişip pişmediğini kontrol edin ve piştiyse fırından alıp soğumaya bırakın. Ardından da servis edin.
Pekmezli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Pekmezleri karıştırmak yerine sadece bir çeşit pekmez de kullanabilirsiniz. Zeytinyağı yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz.