Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

Pekmezli Kabak Tatlısı

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

Pekmezli Kabak Tatlısı tarifi: Pekmezli Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pekmezli Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase ceviz içi

Pekmezli Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları soyup büyük büyük keselim, üzerine toz şekeri koyup sabaha kadar bekletelim. Sabah kendi suyunu salmış olacaktır.
  • Ocakta kısık ateşte pişirelim. Ardından bir fırın borcamına yerleştirelim, üzerine pekmezi gezdirip fırında 180 derecede yarım saat kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkarınca üzerine bolca ceviz içi dökelim. Dilerseniz şeker oranını artırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025