Pekmezli Cevizli Sucuk Tarifi
Pekmezli Cevizli Sucuk tarifi: Pekmezli Cevizli Sucuk için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli Cevizli Sucuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Pekmezli Cevizli Sucuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1/2 su bardağı un
- 1 kilogram ceviz içi
Pekmezli Cevizli Sucuk tarifi nasıl yapılır?
- Ceviz içlerini 25-30 cm uzunlukta olacak şekilde yorgan iğnesi ile çok ince olmayan dayanıklı bir ipe dizelim. Ayrı bir yere bırakalım.
- Sıvı karışımları tencereye alalım, orta ateşte ısıtalım. Isınan ama çok sıcak olmayan karışımdan bir su bardağını dolduralım ve ayrı bir yerde nişasta ve unu açalım.
- Bu karışımı da yavaş bir şekilde tenceremize döküp pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Muhallebiden biraz daha kalın olan karışımın altını kapatalım.
- İpe dizmiş olduğumuz cevizleri her yeri bulanacak şekilde tenceremize batıralım ve asalım. 2 gün kuruması için bir yerde bırakalım ve sonrasında hazır. Afiyet olsun.
Pekmezli Cevizli Sucuk tarifinin püf noktası nedir?
Cevizleri ipe dizince en alttaki cevizi iple bağlayıp sabitleyelim. Cevizleri daha yoğun bir kıvam istersek bir kez karışıma batırdıktan sonra 15 dakika bekleyip ikinci kez batıralım. Karışımı pişirirken yapışmaması için sürekli karıştıralım. Cevizleri ikiye bölmek yerine dörde de bölebilirsiniz.