Pekmez Soslu Tavuk Sote Tarifi
Pekmez Soslu Tavuk Sote tarifi: Pekmez Soslu Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Pekmez Soslu Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Pekmez Soslu Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 adet köy biberi
- 2 avuç yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 10 dal kişniş
Pekmez Soslu Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- 2 adet tavuk göğsünü küp küp doğrayıp ikişer çorba kaşığı pekmez ve sirke 3 diş ezilmiş sarımsak ve karıştırın.
- Ardından bir çay kaşığı pul biber, birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Tavanızı ısıtın ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Tavukları tavaya atın ve kavurmaya başlayın. 2 adet kırmızı soğanı ve 2 adet biberi irice doğrayın.
- Kavrulan tavukları ayrı bir kaba alın. 2 avuç tuzlu fıstığı ekleyip kavurun.
- Ardından soğanları ve bir miktar sıcak suyu ekleyin.
- Soğanlar biraz kendini bıraktıktan sonra biberleri ekleyin ve birazcık daha ılık su ekleyin.
- İrice doğradığımız köy biberlerini tavaya ekleyin ve tavukları tekrar tavaya alın.
- En son tüm malzemeleri 1-2 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra kişnişi elinizle kabaca bölüp tavukların üzerine ekleyin. Afiyet olsun.