Peçenye Tarifi
Peçenye tarifi: Peçenye için gerekli malzemeler nelerdir? Peçenye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Peçenye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram saf tereyağı
- 4 adet yumurta sarısı
- 200 gram toz şeker
- 10 gram vanilin
- 1 tutam tuz
- 400-450 gram un
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Peçenye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını 4 yumurta sarısı ve şekerle birlikte beyazlaşana kadar çırpın.
- Vanilin, un ve tuz ekleyerek hamur yoğurun. Hamur ele yapışmayan ve yumuşak olmalıdır. 20-25 dakika buzdolabında bekletin.
- Güzel ve orijinal görüntü için kıyma makinesi kullanın. Hamuru parçalara ayırıp makineden geçirin ve çiçek şeklinde şekillendirerek fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine birer tane üzüm kurusu ekleyerek önceden 180 C ısıtılmış fırında 15-20 dakika (üzeri kızarmadan) pişirin.
- Servis ederken üzerine şeker pudrası serpin.
Peçenye tarifinin püf noktası nedir?
Yağın sütünden yapılırsa çok daha lezzetli olur.