Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peçenye Tarifi

Peçenye

Peçenye Tarifi

Peçenye tarifi: Peçenye için gerekli malzemeler nelerdir? Peçenye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peçenye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram saf tereyağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 200 gram toz şeker
  • 10 gram vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 400-450 gram un
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Peçenye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını 4 yumurta sarısı ve şekerle birlikte beyazlaşana kadar çırpın.
  • Vanilin, un ve tuz ekleyerek hamur yoğurun. Hamur ele yapışmayan ve yumuşak olmalıdır. 20-25 dakika buzdolabında bekletin.
  • Güzel ve orijinal görüntü için kıyma makinesi kullanın. Hamuru parçalara ayırıp makineden geçirin ve çiçek şeklinde şekillendirerek fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine birer tane üzüm kurusu ekleyerek önceden 180 C ısıtılmış fırında 15-20 dakika (üzeri kızarmadan) pişirin.
  • Servis ederken üzerine şeker pudrası serpin.

Peçenye tarifinin püf noktası nedir?

Yağın sütünden yapılırsa çok daha lezzetli olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025