Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pazılı Tuzlu Kek Tarifi

Pazılı Tuzlu Kek

Pazılı Tuzlu Kek Tarifi

Pazılı Tuzlu Kek tarifi: Pazılı Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Tuzlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pazılı Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gram beyaz peynir (ufalanmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 5 adet kurutulmuş domates (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 demet pazı yaprağı (doğranmış)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı susam (üzeri için)

Pazılı Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesinde yumurtayı krema kıvamına gelene dek çırpın.
  • Sıvı yağ, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip kek harcını tekrar çırpın.
  • Ufalanmış olan beyaz peynirleri kek harcına ekleyin.
  • Doğranmış kapya biber, kuru domates,dilimlenmiş siyah zeytin ve pul biberi de karışıma ekleyin, güzelce hamura yedirin.
  • Son olarak temizlenmiş, doğranmış pazı yapraklarını harca ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı 24-26 cm çapında yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın ve üzerini düzeltin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip üzeri kızarana kadar 185 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelen tuzlu kekinizi dilimleyerek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025