Pazılı Tuzlu Kek Tarifi
Pazılı Tuzlu Kek tarifi: Pazılı Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Tuzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pazılı Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram beyaz peynir (ufalanmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 5 adet kurutulmuş domates (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 demet pazı yaprağı (doğranmış)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 3 yemek kaşığı susam (üzeri için)
Pazılı Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesinde yumurtayı krema kıvamına gelene dek çırpın.
- Sıvı yağ, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip kek harcını tekrar çırpın.
- Ufalanmış olan beyaz peynirleri kek harcına ekleyin.
- Doğranmış kapya biber, kuru domates,dilimlenmiş siyah zeytin ve pul biberi de karışıma ekleyin, güzelce hamura yedirin.
- Son olarak temizlenmiş, doğranmış pazı yapraklarını harca ekleyin ve karıştırın.
- Karışımı 24-26 cm çapında yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın ve üzerini düzeltin.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip üzeri kızarana kadar 185 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına gelen tuzlu kekinizi dilimleyerek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.