Pazılı Omlet Tarifi
Pazılı Omlet tarifi: Pazılı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pazılı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 yaprak pazı
- 8 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı krema
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazılı Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Pazı yapraklarını güzelce yıkayın. Yaprakları üst üst koyarak rulo yapın ve incecik doğrayıp bir kaseye alın.
- Yumurtaları başka bir kaseye kırın. İçine krema, tuz, karabiberi ekleyerek çırpın. Hafifçe kabardıktan sonra pazıları içine ekleyip karıştırın.
- Yaklaşık 20 cm çapındaki bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek eritin. Tavanın kenarlarına da değecek şekilde yağlandığına emin olun.
- Ardından kısık-orta ateşe alın ve yumurtalı karışımı ekleyerek 4-5 dakika pişirin. Üzeri kabuk bağladıktan sonra ters çevirerek diğer tarafını da 3-4 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Pazılı Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Eğer kremanız yoksa, önce yumurtaları çırpıp güzelce kabartıp ardından süt ekleyebilirsiniz. Omlet pişirirken en önemli püf noktalardan birisi kısık ısıda uzun süre pişirmektir. Böylece sert bir omlet yerine kadifemsi dokulu ve ağızda dağılan bir omlet hazırlayabilirsiniz.