Pazılı Kiş Tarifi
Pazılı Kiş tarifi: Pazılı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pazılı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pazılı İç Harç İçin:
- 500 gram pazı
- 100 ml. krema
- 1 adet yumurta
- 300 gram keçi peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Kiş Hamuru İçin:
- 250 gram un
- 150 gram sana margarin (soğuk)
- 50 ml. su
- 3 adet yumurta sarısı
- 3 gram tuz
Pazılı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Kiş Hamurunun Hazırlanması: Un ve soğuk margarini parmaklarınızla birbirine yedirin.
- Tuz, su ve yumurta sarısını ilave edin.
- Hamur homojen bir şekilde karışana kadar yoğurmaya devam edin. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Pazılı İç Harcın Hazırlanması: Pazı yapraklarını ince ince doğrayın.
- Tavayı zeytinyağı ile yağlayıp, pazıları soteleyin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip, soğumaya bırakın.
- Fırını 165 derece fansız programa ayarlayın.
- Kiş hamurunu dolaptan çıkarın. Dikdörtgen şeklindeki ısıya dayanıklı borcam veya fırın tepsisiniz yağlayın ve unlayın.
- Oda sıcaklığına gelen kiş hamurunu unladığınız tezgahta merdane yardımı ile açın.
- Fırın tepsisine özenle yerleştirin. Taban kısmına çatalla minik delikler açın. Üzerine alüminyum folyo ile birlikte ağırlık yerleştirin.
- Pişirme ağırlıkları ile birlikte 5 dakika pişirin ve fırından çıkarın.
- Soğuyan pazılı iç harca krema, keçi peyniri ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Harcınızı pişirme ağırlıklarını kaldırdığınız kiş hamurunun üzerine dökün ve 15- 20 dakika pişirin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Pazılı Kiş tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme ağırlığı olarak, nohut veya fasulye kullanabilirsiniz.
Pazılı Kiş tarifi için servis önerisi
Yanına da dumanı tüten çay işte bu kadar.