Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pazılı Gül Böreği Tarifi

Pazılı Gül Böreği

Pazılı Gül Böreği Tarifi

Pazılı Gül Böreği tarifi: Pazılı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Gül Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pazılı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 10 adet pazı yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Pazılı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları soyun ve küp küp doğrayın. Tavada ısıttığınız zeytinyağında sotelemeye başlayın.
  • Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın ve sotelediğiniz soğanların içine ekleyip karıştırın. Pazılar rengini kaybetmeden ocaktan alın ve bir kaseye koyarak soğumaya bırakın. Kase içine suyunu salarsa bu suyu dökün.
  • Yufkaları üst üst koyarak 4'e bölün. Toplamda 12 adet üçgen şeklinde çeyrek daire elde edeceksiniz.
  • Sosunu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
  • Kesmiş olduğunuz yufka parçalarının içine sosu güzelce sürün. Pazılı harcı içerisine serpiştirin. Önce rulo halinde yuvarlayın ardından ruloyu köşesinden başlayarak gül biçiminde sarın. Elinizde yufka ve harç bitene kadar işlemi uygulamaya devam edin.
  • Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kalan yoğurtlu sos karışımının içine yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.
  • Çörek otunu da böreklerin üzerine serptikten sonra ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin, afiyet olsun!

Pazılı Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?

1 porsiyon 2 adet olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025