Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pazılı Buğday Çorbası Tarifi

Pazılı Buğday Çorbası

Pazılı Buğday Çorbası Tarifi

Pazılı Buğday Çorbası tarifi: Pazılı Buğday Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Buğday Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pazılı Buğday Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 bağ pazı
  • 6 su bardağı su
  • 3 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pazılı Buğday Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağda doğranmış soğanı hafif soteleyip üzerine yıkanıp ince doğranmış pazıları ekleyelim ve kavuralım.
  • 6 su bardağı suyu katıp pazılar pişene kadar kaynatalım.
  • Pişince haşlanmış buğdayı da katalım.
  • Birlikte biraz daha pişerken; yoğurt, sıcak su, kuru nane, pul biberi çırpalım.
  • Kaynamakta olan pazılı buğdayın içine ilave edip karıştıralım.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025