Pazılı Buğday Çorbası Tarifi
Pazılı Buğday Çorbası tarifi: Pazılı Buğday Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Buğday Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Pazılı Buğday Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 bağ pazı
- 6 su bardağı su
- 3 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Pazılı Buğday Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağda doğranmış soğanı hafif soteleyip üzerine yıkanıp ince doğranmış pazıları ekleyelim ve kavuralım.
- 6 su bardağı suyu katıp pazılar pişene kadar kaynatalım.
- Pişince haşlanmış buğdayı da katalım.
- Birlikte biraz daha pişerken; yoğurt, sıcak su, kuru nane, pul biberi çırpalım.
- Kaynamakta olan pazılı buğdayın içine ilave edip karıştıralım.
- Bir taşım kaynattıktan sonra dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.