Pazılı Börek Tarifi
Pazılı Börek tarifi: Pazılı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pazılı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Pazılı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 5-6 adet pazı yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazılı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Milföy hamurlarının buzlarının çözülmesi için kullanmadan yarım saat önce dolaptan çıkartın.
- Ayıklanmış, temizlenmiş pazı yapraklarını ısınmış zeytinyağı ve tavada kavurun.
- Pul biber, tuz ve karabiberle lezzelendirin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Milföyleri hafif unlayarak düzgünce oklava yardımıyla inceltin. Milföy hamurlarını çapraz olarak ortalayarak kesin.
- Hazırladığınız iç harcı yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta sarılarını çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
- 10 dakika börekler iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Pazılı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Eğer böreklerin açılmasını istemiyorsanız çatalla hamurun kenarlarına bastırabilirsiniz.
Pazılı Börek tarifi için servis önerisi
Yanına bir de çay demleyin ve keyfini çıkartın.