Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim Tarifi
Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim tarifi: Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim için gerekli malzemeler nelerdir? Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet pazı yaprağı
- 200 gram hellim peyniri
- 30 gram pesto sos
Servisi için:
- 50 gram maskulin (akdeniz yeşilliği)
Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim tarifi nasıl yapılır?
- Hellim peyniri, kibrit kutusu büyüklüğünde üç eşit parçaya kesin.
- Sap kısımlarını kestiğiniz körpe pazı yapraklarını sıcak suya sokup buzlu suya attıktan sonra kısa bir süre bekletin.
- Hellim peynirlerini pesto sosa bulayıp pazı yapraklarının orta kısımlarına yerleştirin.
- Pazıları rulo şeklinde sardıktan sonra ızgarada ya da ızgara izli bir tava üzerinde arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Arzuya göre; doğrandıktan sonra sotelenmiş kırmızı-sarı biber, kültür mantarları ve temizlenmiş maskulin eşliğinde ılık olarak servis edin.
Pazı Yaprağına Sarılmış Izgara Hellim tarifinin püf noktası nedir?
Körpe pazı yapraklarını, kaynar suda sadece 30 saniye kadar bekletin. Sonrasında buzlu soğuk suya atıp şoklayın. Aksi takdirde pazılar canlı renklerini ve besin değerlerini kaybeder.Pazılar kalın damarlı ise sıcak suda beklettikten sonra keskin bir bıçak ucu yardımıyla damarlarını alın.