Pazı Sarması Tarifi
Pazı Sarması tarifi: Pazı Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Pazı Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Pazı Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 demet pazı
- 2 adet soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı bulgur
Pazı Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pazılarımızı sirkeli suya bırakıyoruz.
- Daha sonra geniş bir tencereye yaprakları haşlamamız için suyunu doldurup ocağa koyuyoruz.
- Geniş bir tencereye yaptaklarımızı haşlamak için suyumuzu hazırlayıp ocağa koyuyoruz.
- Pazılarımızı güzelce yıkadıktan sonra parça parça yapraklarımızı suyun içine atıyoruz.
- Pazı yaprakları çabuk piştiği için 2-3 dakika kadar suya tutup çıkarıyoruz.
- Haşlama işlemi bittikten sonra iç harcını hazırlamaya başlıyoruz.
- Soğanlarımızı yemeklik bir şekilde doğrayip kısık ateste kavurmaya başlıyoruz.
- Hafif pişirdikten sonra salça ve baharatlarını ekliyoruz.
- Son olarak bulgurumuzu ve tuzumuzu atip 5 dakikayı geçmeyecek şekilde kavuruyoruz.
- Daha sonra iç harcımızı başka kaba aktarıp sarma işlemine başlayabiliriz.
- Yapraklarımızı sararken damarlı kısımlarını bastırabilir ya da bıçak yardımıyla inceltebilirsiniz.
- Sarma işlemi bitince tenceremize diziyoruz.
- Son olarak orta derecede su kaynatıp pazılarla ayni seviyede olacak kadar suyumuzu ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pazı Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Pazılarımızı kesinlikle çok haşlamıyoruz. Çok pişerse sarmakta zorluk çekebiliriz.
Pazı Sarması tarifi için servis önerisi
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ya da sade yoğurtla servis edebilirsiniz.