Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pazı Sarması Tarifi

Pazı Sarması

Pazı Sarması Tarifi

Pazı Sarması tarifi: Pazı Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Pazı Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pazı Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarmalar İçin:

  • 2 demet pazı
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 adet havuç (minik küpler halinde doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı reyhan (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet patates (minik küpler halinde doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pazı Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaseye yeşillikler, havuç, patates, kıyma, soğan, pirinç, salçanın yarısı, tuz, karabiber koyup yoğurun.
  • Bir kaba kaynar su alın. Başka bir kapta da soğuk su hazırlayın. Ayıklanmış ve temizlenmiş pazı yapraklarını kaynar suya batırıp 3-4 saniye bekletip ardından soğuk suya sokun.
  • Yarı haşlanmış pazı yapraklarının saplarını ve kalın damarlarını da temizleyin. Sonra sarma işlemine geçin.
  • Sardıktan sonra, dolmanızı pişireceğiniz tencerenin dibine sapları yerleştirin ve üzerine de dolmalarınızı yerleştirin.
  • Dolmaların üstüne zeytinyağı ve tuz gezdirin ve üzerine küçük bir kapak koyun. Üstüne kaynar su koyarak kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025