Pazı Sarması Tarifi
Pazı Sarması tarifi: Pazı Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Pazı Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pazı Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarmalar İçin:
- 2 demet pazı
- 350 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 adet havuç (minik küpler halinde doğranmış)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı reyhan (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı taze nane (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet patates (minik küpler halinde doğranmış)
Üzeri İçin:
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pazı Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye yeşillikler, havuç, patates, kıyma, soğan, pirinç, salçanın yarısı, tuz, karabiber koyup yoğurun.
- Bir kaba kaynar su alın. Başka bir kapta da soğuk su hazırlayın. Ayıklanmış ve temizlenmiş pazı yapraklarını kaynar suya batırıp 3-4 saniye bekletip ardından soğuk suya sokun.
- Yarı haşlanmış pazı yapraklarının saplarını ve kalın damarlarını da temizleyin. Sonra sarma işlemine geçin.
- Sardıktan sonra, dolmanızı pişireceğiniz tencerenin dibine sapları yerleştirin ve üzerine de dolmalarınızı yerleştirin.
- Dolmaların üstüne zeytinyağı ve tuz gezdirin ve üzerine küçük bir kapak koyun. Üstüne kaynar su koyarak kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.