Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pazı Çorbası Tarifi

Pazı Çorbası

Pazı Çorbası Tarifi

Pazı Çorbası tarifi: Pazı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pazı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pazı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7-8 adet pazı yaprağı
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Pazı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Pazı yapraklarını yıkayın ve sap kısımlarını çıkarttıktan sonra, boylamasına ikiye ya da üçe böldükten sonra ince ince doğrayın.
  • Çorbayı pişireceğiniz bir tencereye suyu alın ve kaynamaya başladıktan sonra içine arpa şehriyeleri ilave edin.
  • Arpa şehriye kaynamaya devam ederken terbiyesini hazırlayın.
  • Yoğurt, yumurta ve unu tamamen karışana dek bir çırpma teli yardımıyla çırpın ve kaynayan arpa şehriyenin suyundan da biraz ilave ederek seyreltin.
  • Sarımsakları, ocakta kaynamakta olan arpa şehriyeye rendeleyerek ilave edin.
  • Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbaya, sürekli karıştırarak ve azar azar ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
  • Çorba koyulaştıktan sonra, doğradığınız pazı yapraklarını da ekleyin ve bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra, tereyağını bir tavada eritip içine kırmızı toz biberi ilave ederek sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız bu sosu kaselerdeki çorbaların üzerine gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.

Pazı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Damak zevkinize göre, arpa şehriye yerine tel şehriye ya da pilavlık bulgur da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025