Pavlova Tatlısı Tarifi
Pavlova Tatlısı tarifi: Pavlova Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pavlova Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta beyazı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı sirke
Üzeri için:
- 1 su bardağı krema
- 300 gram çilek
- 8 adet nane yaprağı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pavlova Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazlarını önce düşük devirde başlayarak mixer yardımı köpürtün. Köpüren yumurtalara azar azar şekeri ekleyin, şeker tamamen eriyip parlak ve sıkı bir hal alana kadar çırpma işlemine devam edin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı alın ve spatula yardımı ile kalın ve yuvarlak bir şekil verin. Karışımın ortasını hafifçe çukur ve kenarlarını da kaşık yardımı ile etek gibi şekillendirin.
- Fırını 150 derecede ısıtın. Pavlovayı fırına atmadan önce ısıyı 120 dereceye düşürün. İlk 60 dk geçtikten sonra fırını 100 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin. Geçen 90 dakikanın ardından fırını kapatın ve kapağını hafifçe açık bırakarak fırının içinde bir saat bekletin.Pavlovayı fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında da en az bir saat beklettikten sonra artık servis edebilirsiniz.
- Servis için kremayı köpürtün ve pavlovanın çukur kısmına doldurun. Çilekleri büyük parçalar halinde kremanın üstüne koyun, aralara nane yaprakları ve son olarak pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pavlova Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Pavlovaya kremayı mutlaka servisten hemen önce ekleyin. Aksi takdirde beklerken pavlovanın hassas yapısı kremadaki nem nedeni ile eriyecektir.