Pavlova Tarifi
Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta akı
- 100 gram toz şeker
- 2 gram mısır nişastası
- 100 mililitre çırpılmış krema
- 95 gram pudra şekeri
Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta aklarını derin bir kapta köpürünceye kadar çırpın.
- Köpüren aklara toz şekerinin birazını ilave edin çırpın, tüm şeker bitene kadar çırpın.
- Kıvam alan yumurta aklarına 30 gr pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek 15 sn kadar çırpın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilediğiniz gibi şekil vererek fırına verebilirsiniz.
- Daha sonra krema ve 65 gr pudra şekerini kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
- Fırından çıkardığınız bezelerin üstüne krema torbasıyla kremayı sıkın spatulayla nazik şekilde yayın.
- Dilediğiniz meyveyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun :)
Pavlova tarifinin püf noktası nedir?
Piştikten sonra fırın kapatılır ve kapak açılmaz. Çemberde pişerse şayet,15 cm veya 9 cmlik çemberler uygundur.
Pavlova tarifi için servis önerisi
Çilek, fren küzümü, kivi, blueberry meyveleriyle süsleyebilirsiniz.