Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pavlova Tarifi

Pavlova

Pavlova Tarifi

Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta akı
  • 100 gram toz şeker
  • 2 gram mısır nişastası
  • 100 mililitre çırpılmış krema
  • 95 gram pudra şekeri

Pavlova tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta aklarını derin bir kapta köpürünceye kadar çırpın.
  • Köpüren aklara toz şekerinin birazını ilave edin çırpın, tüm şeker bitene kadar çırpın.
  • Kıvam alan yumurta aklarına 30 gr pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek 15 sn kadar çırpın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilediğiniz gibi şekil vererek fırına verebilirsiniz.
  • Daha sonra krema ve 65 gr pudra şekerini kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
  • Fırından çıkardığınız bezelerin üstüne krema torbasıyla kremayı sıkın spatulayla nazik şekilde yayın.
  • Dilediğiniz meyveyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun :)

Pavlova tarifinin püf noktası nedir?

Piştikten sonra fırın kapatılır ve kapak açılmaz. Çemberde pişerse şayet,15 cm veya 9 cmlik çemberler uygundur.

Pavlova tarifi için servis önerisi

Çilek, fren küzümü, kivi, blueberry meyveleriyle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025