Pavlova Tarifi
Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı beyaz sirke
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Fırını alt üst ve fansız, 150 derecede önceden ısıtın.
- Oda sıcaklığında olan yumurta beyazlarını bir kasenin içerisine koyun ve üzerine bir tutam tuz serpin.
- Mikser yardımıyla yumurta beyazlarını önce düşük sonra yüksek devirde çırpmaya başlayın.
- Yumurta beyazlarınız önce sabun köpüğü gibi sulu olacak, sonra siz karıştırmaya devam ettikçe hafif bir krema kıvamı alıp kabaracak. Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak hale gelecek.
- Pudra şekerini eleyin. 2 kaşık ekleyin, her 2 kaşık ekledikten sonra 15 saniye kadar çırpın ve pudra şekerinin 2/3'sini ilave ettikten sonra 3 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip yüksek devirde çırpın.
- Vanilya, buğday nişastası ve geri kalan pudra şekerini de eleyerek ekleyin. Bir spatulayla alttan üste doğru, söndürmeden karıştırın.
- Bu işlemi yaparken sürekli aynı yönde ilerlemelisiniz aksi takdirde yumurta söner.
- Son olarak sirkeyi de ekleyip, aynı şekilde dikkatlice karıştırın.
- Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıdı yerleştirin ve tatlı tabağı yardımıyla bir yuvarlak çizin. Yağlı kağıdı ters çevirin.
- Karışımı çizdiğiniz yuvarlağın içerisine eşit olarak paylaştırın ve orta kısmına bir çukur yapıp yanardağ gibi şekil verin. Daha sonra bir tatlı kaşığı ile kenarlarını kaldırın.
- Fırın tepsisini, fırının orta rafının bir altına yerleştirin ve fırını 120 dereceye düşürün. Yaklaşık 90-110 dakika arası pişirin, fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Piştikten sonra fırının kapağını açmayın ve bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar soğumaya bırakın. Fırının kapağını açarsanız çatlayabilir. Hafif rengi döner ama kahverengileşmemeli.
- Soğuduktan sonra bezenizin orta kısmını isteğe göre krem şanti, pastacı kreması, karamel, çikolata kreması vb. ile doldurabilirsiniz. Ben krema kullanmayı tercih ettim.
- Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.