Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pavlova Tarifi

Pavlova

Pavlova Tarifi

Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Pavlova tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını alt üst ve fansız, 150 derecede önceden ısıtın.
  • Oda sıcaklığında olan yumurta beyazlarını bir kasenin içerisine koyun ve üzerine bir tutam tuz serpin.
  • Mikser yardımıyla yumurta beyazlarını önce düşük sonra yüksek devirde çırpmaya başlayın.
  • Yumurta beyazlarınız önce sabun köpüğü gibi sulu olacak, sonra siz karıştırmaya devam ettikçe hafif bir krema kıvamı alıp kabaracak. Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak hale gelecek.
  • Pudra şekerini eleyin. 2 kaşık ekleyin, her 2 kaşık ekledikten sonra 15 saniye kadar çırpın ve pudra şekerinin 2/3'sini ilave ettikten sonra 3 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip yüksek devirde çırpın.
  • Vanilya, buğday nişastası ve geri kalan pudra şekerini de eleyerek ekleyin. Bir spatulayla alttan üste doğru, söndürmeden karıştırın.
  • Bu işlemi yaparken sürekli aynı yönde ilerlemelisiniz aksi takdirde yumurta söner.
  • Son olarak sirkeyi de ekleyip, aynı şekilde dikkatlice karıştırın.
  • Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıdı yerleştirin ve tatlı tabağı yardımıyla bir yuvarlak çizin. Yağlı kağıdı ters çevirin.
  • Karışımı çizdiğiniz yuvarlağın içerisine eşit olarak paylaştırın ve orta kısmına bir çukur yapıp yanardağ gibi şekil verin. Daha sonra bir tatlı kaşığı ile kenarlarını kaldırın.
  • Fırın tepsisini, fırının orta rafının bir altına yerleştirin ve fırını 120 dereceye düşürün. Yaklaşık 90-110 dakika arası pişirin, fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
  • Piştikten sonra fırının kapağını açmayın ve bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar soğumaya bırakın. Fırının kapağını açarsanız çatlayabilir. Hafif rengi döner ama kahverengileşmemeli.
  • Soğuduktan sonra bezenizin orta kısmını  isteğe göre krem şanti, pastacı kreması, karamel, çikolata kreması vb. ile doldurabilirsiniz. Ben krema kullanmayı tercih ettim.
  • Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025