Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pavlova Tarifi

Pavlova

Pavlova Tarifi

Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mereng için:

  • 4 adet yumurta beyazı (120 gram)
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker (175 g)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (7 ml)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (5 g)
  • 1 paket vanilin (5 g)

Krema için:

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket vanilin (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 20 adet çilek

Pavlova tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle toz şeker, blender veya kahve öğütücüsü ile inceltilir.
  • Yumurta akları temiz cam kaseye alınır. Mikserin düşük ayarında biraz köpürtülür. Tuz eklenip çırpılır (Yumurta sarısı kaçırılmamalı; kap ve çırpma aparatı yağ kalıntısız, temiz ve kuru olmalı).
  • Azar azar şeker serpilerek çırpmaya devam edilir (Şeker çırparak eridikçe eklenmeli). Rengi parlaklaştığı ve ters çevirince akmadığında; limon suyu, mısır nişastası (elenerek) ve vanilin eklenip çırpılır.
  • Kolay çalışmak için; pişirme kağıdının kenarlarına biraz mereng sürülüp tepsiye yapıştırılır. Mereng sıkma torbasına alınır. 10 cm lik havuzlar şeklinde sıkılır. Ya da 2-3 kaşık üst üste konup ortası kaşığın tersiyle çukurlaştırılır.
  • Önceden 110 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 1 saat 20 dakika pişirilir (Fırına göre 5-10 dakika daha gerekebilir).
  • Sürenin sonunda fırın kapatılır. Fırın içinde 2 saat bırakılır. Fırın kapağı aralanarak tamamen soğuyana kadar bırakılır.
  • Sıvı krema pudra şekeri ile çırpılır. Tamamen soğuyan merenglere krema ve meyveler eklenir. Hemen servis edilir. Afiyet olsun.

Pavlova tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Yumurta aklarına sarısı kaçırılmamalı; kap ve çırpma aparatı yağ kalıntısız, temiz ve kuru olmalı Şeker azar azar eklenmeli mereng pürüzsüz olduktan sonra tekrar eklenerek çırpmaya devam edilmeli. Baş ve işaret parmakları arasında mereng pürüzsüzlüğü kontrol edilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025