Pavlova Tarifi
Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pavlova için:
- 5 adet yumurta akı (oda ısısında olması gerek)
- 90 gram pudra şekeri
- 10 gram toz şeker
- 5 gram vanilin
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4 gram nişasta
- 1 çimdik tuz
Kreması için:
- 100 mililitre krema
- 45 gram labne (veya taze peynir)
- 5 gram vanilin
- 40 gram pudra şekeri
Üzeri için:
Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akları ve kuru malzemeler 15 dakika kıvam alana denk çırpılır.
- Çırpma kapını ters çevirdiğiniz de hazırlanan mereng düşmüyorsa istenilen kıvama ulaşılmış demektir.
- Isıtılan fırında belirtilen saate kadar pişirilir.
- Pişen pavlova fırından çıkartılmadan 1 saat soğumaya bırakılır.
- Krema miksere alınır ve 5 dakika kıvam alana denk çırpılır.
- Sonrasında labne, vanilin ve pudra şekeri eklenip 10 dakika çırpıldıktan sonra dolapta dinlenmeye bırakılır.
- Soğuyan pavlova krema ve meyvelerle buluşturulup aynı gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Afiyet olsun!