Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pavlova Tarifi

Pavlova

Pavlova Tarifi

Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pavlova için:

  • 5 adet yumurta akı (oda ısısında olması gerek)
  • 90 gram pudra şekeri
  • 10 gram toz şeker
  • 5 gram vanilin
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4 gram nişasta
  • 1 çimdik tuz

Kreması için:

  • 100 mililitre krema
  • 45 gram labne (veya taze peynir)
  • 5 gram vanilin
  • 40 gram pudra şekeri

Üzeri için:

  • 1 kase mevsim meyveleri

Pavlova tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta akları ve kuru malzemeler 15 dakika kıvam alana denk çırpılır.
  • Çırpma kapını ters çevirdiğiniz de hazırlanan mereng düşmüyorsa istenilen kıvama ulaşılmış demektir.
  • Isıtılan fırında belirtilen saate kadar pişirilir.
  • Pişen pavlova fırından çıkartılmadan 1 saat soğumaya bırakılır.
  • Krema miksere alınır ve 5 dakika kıvam alana denk çırpılır.
  • Sonrasında labne, vanilin ve pudra şekeri eklenip 10 dakika çırpıldıktan sonra dolapta dinlenmeye bırakılır.
  • Soğuyan pavlova krema ve meyvelerle buluşturulup aynı gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025