Pavlova Tarifi
Pavlova tarifi: Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta akı
- 1 tutam tuz
- 220 gram pudra şekeri (1,5 su bardağından biraz az)
- 2 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (kremanın içine konulacak)
Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Beze için yumurta aklarını tuzla beyazlayana kadar çırpıyoruz. Pudra şekerini azar azar ekleyerek çırpıyoruz.
- Koyulaşmaya başlayınca elma sirkesi ve nişastayı ekleyip 4-5 dakika daha çırpıyoruz.
- Yağlı kağıda 20 cm’lik bir çember çiziyoruz. Yumurta akını bu dairenin içine düzgünce döküp yayıyoruz. Ortasını hafifçe bastırıp bir çukur oluşturuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1 saat, sonra ısıyı 90'a düşürüp yarım saat pişiriyoruz. Fırını kapatıyoruz ağzını çok az aralayıp 1,5-2 saat fırının içinde soğutuyoruz.
- Kreması için soğuk kremayı pudra şekeriyle çırpıyoruz. Kıvam alınca dolapta soğumaya bırakıyoruz. Servis etmeden önce kremayı doldurup taze meyvelerle süslüyoruz.
Pavlova tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta aklarını iyi çırpmak çok önemli.. Bir de kremayı yemeden hemen önce koyun ki bezenin sertliği bozulmasın.