Pattison Kabağı Dolması Tarifi
Pattison Kabağı Dolması tarifi: Pattison Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Pattison Kabağı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pattison Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet pattison kabağı
- 1,5 su bardağı su (300 ml.)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
İç malzemesi:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tozzerdeçal
- 1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 1/4 demet ayıklanmış dereotu
Pattison Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kabakların hepsini alacak yayvan bir tencereye suyu koyun ve tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika kabakları haşlayın.
- Tencereden çıkardığınız kabaklar soğuduktan sonra kapak kısımlarını kesin. Kabağın dışına zarar vermeden dikkatlice iç kısmını bir kaşık veya sebze oyucusu yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız içi dolma malzemesi olarak kullanmak üzere bir kenarda tutun. Kabakların kapak kısımlarını da atmayın.
- Kabakların içine tuz ve karabiber serperek bir fırın kabına koyun. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, zerdeçalı ekleyin.
- Piyazlık doğradığınız soğan ve ince doğradığınız sarımsağı tavaya alıp yumuşayana kadar birkaç dakika soteleyin. Ocağı kapatın tuz, muskat cevizi rendesi ve karabiberi ekleyin.
- İç malzemeyi kaşıkla kabaklara paylaştırın. Fırın kabının dibine kabakların yapışmaması için 50 ml. su koyun. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Pattison Kabağı Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Bu kabağı bulgur, pirinç veya sebzeli peynirli karışımları gibi çok çeşitli iç malzemeyle doldurmak mümkün. Yumuşak ve çabuk pişen bir kabak türü olduğu için dolgu malzemesinin önceden hazırlanmasında yarar var.Muskat cevizi yerine arzu ettiğiniz başka baharatları da kullanabilirsiniz.