Patso Çorbası Tarifi
Patso Çorbası tarifi: Patso Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Patso Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patso Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet küçük boy patates
- 2 adet küçük boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı (silme) sarımsak tozu
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Patso Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanı küp küp, çok büyük olmayacak şekilde doğruyoruz. Daha sonra sarımsağı rendemizin en küçük yerinde rendeliyoruz ve orta boy tencerede sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine su ilave ediyoruz, orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Tenceredeki su kaynayana kadar patates ve domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kaynayan suyun içine ilave ediyoruz.
- Ardından bir kabın içine un, yumurta ve yoğurdu koyup iyice blender ile çırpıyoruz ki topaklanma olsa bile blenderın kesici bıçakları ufaltsın.
- Yumuşayan patates ve domatesleri de iyice blenderdan geçiriyoruz , pürüzsüz olana kadar blender işlemini kullanıyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta tencerenin içinde blenderı kullanmak.
- Daha sonra kaynamış olan çorbayı tamamlamak için yapmamız gereken bir kepçe ile hazırladığımız karışıma ilave edip tekrar blenderdan geçirmek ve bir kepçe daha kaynamış çorbadan ekleyip karıştırmak.
- Harcımızı yavaş yavaş tenceremizin içine dokuyoruz, dökerken tekrar blender kullanıyoruz ki suyun ısısı topaklanma yapmasın. En son olarak tuzu ekliyoruz.
- İsteğe bağlı olarak sarımsak tozunu ekliyoruz, mayhoş bir tat alabilmek için. Kullandığımız sarımsak ve sarımsak tozu hiç bir şekilde koku yapmıyor gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Patso Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanın püf noktası her işlemde blenderdan geçirmek, böylece güzel bir kıvam olur ve ufak tortular olmaz. Koyduğunuz su tencere derinliğine göre fazla gelirse biraz daha yoğurt ve un hazırlayabilirsiniz tekrar yumurta kullanmaya gerek yok, fazla yumurta hoş olmayan koku yapar. Eğer suyu az gelirse göz kararınızca kaynamış su ekleyebilirsiniz.
Patso Çorbası tarifi için servis önerisi
Servis ederken birkaç damla sirke kullanabilirsiniz ve birkaç yaprak maydanozla güzel bir görüntü de elde edebilirsiniz.