Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Tepsi Kebabı

Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Tepsi Kebabı tarifi: Patlıcanlı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sebzeler için:

  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 5-6 adet sivri biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Köftesi İçin:

  • 500 gram kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kırmızı biber

Patlıcanlı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları yıkayın ve kalın kalın dilimledikten sonra tuzlu suda acılarının çıkması için beklemeye alın.
  • O sırada köftesi için gerekli olan kıymanın üstüne sarımsakları rendeleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekledikten sonra güzelce yoğurun.
  • Yuvarlak bir fırın tepsisine tuzlu sudan çıkarıp durulayıp, süzdüğünüz patlıcanlardan bir dilim alın. Yoğurduğunuz kıymadan bir adet köfte şekillendirip önüne koyun.
  • Bu şekilde bir patlıcan bir köfte olacak şekilde malzemeyi bitin.
  • Köfteler bittikten sonra kalan patlıcanları ortaya koyun. Üstüne irice doğranmış domatesleri ve biberleri koyduktan sonra biraz tuz serpin ve yağı üstlerine gezdirin.
  • Üstünü pişirme kâğıdı ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika boyunca pişirin.
  • 40 dakikanın sonunda kağıdı alın ve üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika da bu şekilde pişirin. Fırından alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025