Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi
Patlıcanlı Tepsi Kebabı tarifi: Patlıcanlı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcanlı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 5 adet  patlıcan
- 3 adet  domates
- 5-6 adet  sivri biber
- 5 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 tutam  tuz
Köftesi İçin:
- 500 gram  kıyma
- 4 diş  sarımsak
- 1 tutam  tuz
- 1 tutam  karabiber
- 1 tutam  toz kırmızı biber
Patlıcanlı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayın ve kalın kalın dilimledikten sonra tuzlu suda acılarının çıkması için beklemeye alın.
- O sırada köftesi için gerekli olan kıymanın üstüne sarımsakları rendeleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekledikten sonra güzelce yoğurun.
- Yuvarlak bir fırın tepsisine tuzlu sudan çıkarıp durulayıp, süzdüğünüz patlıcanlardan bir dilim alın. Yoğurduğunuz kıymadan bir adet köfte şekillendirip önüne koyun.
- Bu şekilde bir patlıcan bir köfte olacak şekilde malzemeyi bitin.
- Köfteler bittikten sonra kalan patlıcanları ortaya koyun. Üstüne irice doğranmış domatesleri ve biberleri koyduktan sonra biraz tuz serpin ve yağı üstlerine gezdirin.
- Üstünü pişirme kâğıdı ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika boyunca pişirin.
- 40 dakikanın sonunda kağıdı alın ve üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika da bu şekilde pişirin. Fırından alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.