Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Şehriye Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Şehriye Pilavı

Patlıcanlı Şehriye Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Şehriye Pilavı tarifi: Patlıcanlı Şehriye Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Şehriye Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Şehriye Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav İçin:

  • 2 ölçü arpa şehriye
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 10 adet zeytin
  • 1/2 adet limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı pilav baharatı
  • 3,5 ölçü sıcak su

Pilav Baharatı İçin:

  • 1 ölçek tarçın
  • 2 ölçek yenibahar
  • 4 ölçek karabiber

Patlıcanlı Şehriye Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • 2 ölçü şehriyeyi, dereceli bir kap ile ölçün. Elinizde bulunmaması durumunda 2.5 su bardağı şehriye kullanabilirsiniz.
  • Patlıcanları soymadan küpler halinde kesin ve bir yemek kaşığı nar ekşisi ve bolca tuz ile ıslatın. Ardından suyunu süzüp fazla kurulamadan harlı ateşte kızartın.
  • Soğanları sıçan dişi, zeytin, domates ve biberleri yemeklik, sarımsakları ise pul şeklinde doğrayın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun. Henüz tam erimeden soğanları ve bir küp şekeri de ekleyin.
  • Soğanlar biraz yumuşayınca biber, zeytin, limon kabuğu, kalan nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı pilav baharatını da karışıma ilave edin. Malzemelere yetecek kadar tuz ekin.
  • İyice harmanlamış olduğunuz içeriğe ölçülü şehriyeyi de ekleyin. Bu aşamadan sonra daha harlı ateşte kavurma işlemine devam edin.
  • Şehriyeler iyice kavrulunca domatesleri ilave edin. Bir miktar daha kavurun.
  • Pilavın suyunu vermeden iki dakika önce kızartmış olduğunuz patlıcanları pilava ekleyip bir miktar daha kavurun. Bu aşamada patlıcanların dağılmamasına özen gösterin.
  • 3,5 ölçü (yaklaşık 4 su bardağı + bir parmak daha) sıcak suyu, tuzu ve kalan 1 tatlı kaşığı pilav baharatını da ekleyin. Şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Demlediğiniz pilavınızın üzerine yeşil soğan koyun. Arzuya göre yeşil soğan yerine maydanoz da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Şehriye Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Şehriye yerine bulgur kullanabilirsiniz.

Patlıcanlı Şehriye Pilavı tarifi için servis önerisi

Zeytinyağı ile pişen bir pilav olduğu için ılık tüketmenizi tavsiye ederiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025