Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Rulo Lazanya Tarifi

Patlıcanlı Rulo Lazanya

Patlıcanlı Rulo Lazanya Tarifi

Patlıcanlı Rulo Lazanya tarifi: Patlıcanlı Rulo Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Rulo Lazanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Rulo Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet lazanya yaprağı
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sosu:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanlı Rulo Lazanya tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
  • Domateslerimizi rendeleyip 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, sos haline gelene kadar pişiriyoruz.
  • Beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritip unu ekliyoruz. Hafif rengi dönene kadar kavurup sütü yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Bu sırada çırpma teliyle sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın. Katılaşınca tuzunu, biberini ekleyip altını kapatalım.
  • Son aşama olarak kaynar su da lazanya yapraklarını haşlayıp sarmaya başlayabiliriz.
  • Bütün hazırlığımızı yaptıktan sonra, lazanyaları koyacağımız fırın kabının içine birkaç kaşık domates sos döküp yayın.
  • Sonra lazanya yapraklarına sırasıyla 1 çorba kaşığı domates sos sürün, ortasına patlıcan koyun üzerine 2 kaşık başamel sos ve bir tutam kaşar peyniri ekleyip lazanya yaprağının iki ucunu birlestirip rulo yapın.
  • Bütün lazanyaları fırın kabına dizip kalan domates sos varsa patlıcan, başamel sos ve kaşarları üzerine ekleyin.
  • Isıtılmış 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Rulo Lazanya tarifinin püf noktası nedir?

Lazanya yapraklarını birbirine çok temas etmeden ya da kontrollü haşlamaya çalışın, birbirine yapışmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025