Patlıcanlı Rulo Lazanya Tarifi
Patlıcanlı Rulo Lazanya tarifi: Patlıcanlı Rulo Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Rulo Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Patlıcanlı Rulo Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet lazanya yaprağı
- 2 adet patlıcan
- 2 adet büyük boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sosu:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanlı Rulo Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
- Domateslerimizi rendeleyip 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, sos haline gelene kadar pişiriyoruz.
- Beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritip unu ekliyoruz. Hafif rengi dönene kadar kavurup sütü yavaş yavaş ekliyoruz.
- Bu sırada çırpma teliyle sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın. Katılaşınca tuzunu, biberini ekleyip altını kapatalım.
- Son aşama olarak kaynar su da lazanya yapraklarını haşlayıp sarmaya başlayabiliriz.
- Bütün hazırlığımızı yaptıktan sonra, lazanyaları koyacağımız fırın kabının içine birkaç kaşık domates sos döküp yayın.
- Sonra lazanya yapraklarına sırasıyla 1 çorba kaşığı domates sos sürün, ortasına patlıcan koyun üzerine 2 kaşık başamel sos ve bir tutam kaşar peyniri ekleyip lazanya yaprağının iki ucunu birlestirip rulo yapın.
- Bütün lazanyaları fırın kabına dizip kalan domates sos varsa patlıcan, başamel sos ve kaşarları üzerine ekleyin.
- Isıtılmış 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Rulo Lazanya tarifinin püf noktası nedir?
Lazanya yapraklarını birbirine çok temas etmeden ya da kontrollü haşlamaya çalışın, birbirine yapışmasın.