Patlıcanlı Rulo Köfte Tarifi
Patlıcanlı Rulo Köfte tarifi: Patlıcanlı Rulo Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Rulo Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanlı Rulo Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcanları Hazırlamak İçin:
- 4 adet patlıcan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Rulo Köfteleri Hazırlamak İçin:
- 450 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 adet sivri biber (doğranmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
- 2 adet yufka
Yufkayı Yağlamak İçin:
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Patlıcanlı Rulo Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve tuz serpiştirip, 200 derece ısınmış fırında 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Fırın ayarınızı 190'a indirin.
- Ayrı bir kasede, kıyma, rendelenmiş soğan, yeşil biber, kapya biber, sarımsak, galeta unu, su, sıvı yağ, tuz, karabiber ve maydanozu birleştirin. Tüm malzemeler birbirine karışana kadar güzelce yoğurun.
- Hazırladığınız kıymalı harcın üzerini streç filmle kaplayıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ ve su karışımının yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine yedirin.
- Yufkanın alt ve üst kısmından 5-6 parmak kalınlığında parçaları ortaya doğru katlayın.
- Alt kısımda kalan parçanın üzerine fırınladığınız patlıcanları dik olacak şekilde yan yana yerleştirin.
- Dinlenmiş olan köfteli harçtan parçalar alın ve patlıcanların bulunduğu bölüme ince uzun şerit halinde köfte harcını yerleştirin.
- Yufkanın sağ ve sol kısmından 2 parmak kalınlığında katlayıp rulo halinde sarın. Uç kısmını suyla fırçalayıp yapışmasını sağlayın.
- Sarmış olduğunuz rulo köfteleri 2 parmak kalınlığında parçalara kesin ve fırına dayanıklı, yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
- 190 derece ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Sosunu hazırlamak için bir sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağını aktarın ve kızdırın.
- Domates salçasını da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine tuz, karabiber ve pul biber de ekledikten sonra son olarak suyunu da ekleyin ve kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
- Pişmiş ve fırından çıkmış olan patlıcanlı rulo köftenin üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.