Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Rulo Köfte Tarifi

Patlıcanlı Rulo Köfte

Patlıcanlı Rulo Köfte Tarifi

Patlıcanlı Rulo Köfte tarifi: Patlıcanlı Rulo Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Rulo Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Rulo Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanları Hazırlamak İçin:

  • 4 adet patlıcan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Rulo Köfteleri Hazırlamak İçin:

  • 450 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 adet sivri biber (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
  • 2 adet yufka

Yufkayı Yağlamak İçin:

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Patlıcanlı Rulo Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve tuz serpiştirip, 200 derece ısınmış fırında 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Fırın ayarınızı 190'a indirin.
  • Ayrı bir kasede, kıyma, rendelenmiş soğan, yeşil biber, kapya biber, sarımsak, galeta unu, su, sıvı yağ, tuz, karabiber ve maydanozu birleştirin.  Tüm malzemeler birbirine karışana kadar güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız kıymalı harcın üzerini streç filmle kaplayıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ ve su karışımının yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine yedirin.
  • Yufkanın alt ve üst kısmından 5-6 parmak kalınlığında parçaları ortaya doğru katlayın.
  • Alt kısımda kalan parçanın üzerine fırınladığınız patlıcanları dik olacak şekilde yan yana yerleştirin.
  • Dinlenmiş olan köfteli harçtan parçalar alın ve patlıcanların bulunduğu bölüme ince uzun şerit halinde köfte harcını yerleştirin.
  • Yufkanın sağ ve sol kısmından 2 parmak kalınlığında katlayıp rulo halinde sarın. Uç kısmını suyla fırçalayıp yapışmasını sağlayın.
  • Sarmış olduğunuz rulo köfteleri 2 parmak kalınlığında parçalara kesin ve fırına dayanıklı, yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
  • 190 derece ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Sosunu hazırlamak için bir sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağını aktarın ve kızdırın.
  • Domates salçasını da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine tuz, karabiber ve pul biber de ekledikten sonra son olarak suyunu da ekleyin ve kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
  • Pişmiş ve fırından çıkmış olan patlıcanlı rulo köftenin üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025