Patlıcanlı Pide Tarifi
Patlıcanlı Pide tarifi: Patlıcanlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Patlıcanlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 60 gram kepekli hamur
- 1 adet büyük boy közlenmiş patlıcan (yaklaşık 300 gram)
- 30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Patlıcanlı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Kömür ateşi ya da ocak üzerinde közlediğiniz büyük boy patlıcanın kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Küçük parçalar halinde kesin.
- Közlenmiş patlıcanı tuz, karabiber ve kekik ilavesiyle karıştırın.
- İşlenmeye hazır durumda olan kepekli hamuru, bir merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın.
- Közlenmiş patlıcanı hamurun üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Yarım ay şeklinde kapattığınız ve açılmaması için kenarlarına bastırarak üzerinden geçtiğiniz pideyi, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış sıcak fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin. İnce ince dilimledikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Patlıcanlı Pide tarifinin püf noktası nedir?
350-400 derecelik özel fırınlarda oldukça kısa sürede pişirilen patlıcanlı pideyi, önceden ısıtılmış 200 derece fırında daha uzun sürede evinizde de pişirebilirsiniz.