Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi
Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi: Patlıcanlı Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanlı Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su (sıcak)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 adet domates (doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 su bardağı su
- 3 adet patlıcan (uzun ve ince dilimlenmiş, kızartılmış)
Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların acısını almak için tuzlu ve limonlu suda beklettikten sonra uzunlamasına ince ince dilimleyin ve kızartın.
- 1 yemek kaşığı tereyağ ile birlikte yıkanmış pirinçlerinizi kavurun. Şeffaf bir yapıya geldiğinde arzuya göre tuzunu koyup, sıcak suyunu da ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp suyunu çekmeye bırakın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve soğanı kavurun. Üzerine etleri de ilave edip, etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken etin üzerine biberleri de ekleyin.
- Son olarak domates, baharatlar ve yarım su bardağı suyu da ekledikten sonra 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbının içerisine kızarttığınız patlıcanların 3 parmak kadar olan kısmı dışarıda kalacak şekilde yan yana dizin. Sona 4-5 adet kalacak şekilde ayarlayın. Bunları en sonunda kullanacağız.
- Pişirdiğiniz eti de kalıba ekleyin ve her yerine gelecek şekilde düzeltmeler yapın.
- Pirinç pilavının da tamamını kalıba döküp düzelttikten sonra kenarlardan sarkan patlıcanları ğst tarafa doğru kapatın. Kenara ayırdığınız 4-5 adet patlıcan ile boşluk kalan yerleri kapatın.
- Servis etmek için bir tabağı kalıbın üstüne kapatıp ters çevirin ve kalıbı çıkarın.
- Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.