Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Perde Pilavı

Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi: Patlıcanlı Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su (sıcak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 1 adet domates (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 adet patlıcan (uzun ve ince dilimlenmiş, kızartılmış)

Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların acısını almak için tuzlu ve limonlu suda beklettikten sonra uzunlamasına ince ince dilimleyin ve kızartın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ile birlikte yıkanmış pirinçlerinizi kavurun. Şeffaf bir yapıya geldiğinde arzuya göre tuzunu koyup, sıcak suyunu da ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp suyunu çekmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ ve soğanı kavurun. Üzerine etleri de ilave edip, etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken etin üzerine biberleri de ekleyin.
  • Son olarak domates, baharatlar ve yarım su bardağı suyu da ekledikten sonra 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbının içerisine kızarttığınız patlıcanların 3 parmak kadar olan kısmı dışarıda kalacak şekilde yan yana dizin. Sona 4-5 adet kalacak şekilde ayarlayın. Bunları en sonunda kullanacağız.
  • Pişirdiğiniz eti de kalıba ekleyin ve her yerine gelecek şekilde düzeltmeler yapın.
  • Pirinç pilavının da tamamını kalıba döküp düzelttikten sonra kenarlardan sarkan patlıcanları ğst tarafa doğru kapatın. Kenara ayırdığınız 4-5 adet patlıcan ile boşluk kalan yerleri kapatın.
  • Servis etmek için bir tabağı kalıbın üstüne kapatıp ters çevirin ve kalıbı çıkarın.
  • Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025