Patlıcanlı Omlet Tarifi
Patlıcanlı Omlet tarifi: Patlıcanlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Patlıcanlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bostan patlıcanı
- 3 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanlı Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanın birkaç yerini bıçakla delip yumuşayana kadar ocak üzerinde közleyin. Önce üzerini örtüp kabuklar yumuşadıktan sonra tepesini koparmadan soyun.
- Patlıcanın üzerine bıçak ile (tabanını koparmadan) ufak yarıklar atın ve spatula ile yavaş yavaş bastırıp yassı hale getirin.
- Yumurtaları tuz, karabiber ve sarımsak tozu ile çırpın, patlıcanı yumurtalı karışıma bandırın ve 5 dakika içinde dinlendirin.
- Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağını koyun. Önce yumurtalı karışımdan tavaya birkaç kaşık dökün, hafif form almaya başlayınca patlıcanı üstüne yerleştirin.
- Ateşin altını kısın, bir yüzeyi kızarınca dikkatlice ters çevirin ve kalan yumurtayı da tavaya döküp patlıcanı kaplayın. Patlıcan hafif sertleşene kadar kısık ateşte önlü arkalı çevirerek pişirin.
- Pişen patlıcan omletini yanında salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!