Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Omlet Tarifi

Patlıcanlı Omlet

Patlıcanlı Omlet Tarifi

Patlıcanlı Omlet tarifi: Patlıcanlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bostan patlıcanı
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanlı Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanın birkaç yerini bıçakla delip yumuşayana kadar ocak üzerinde közleyin. Önce üzerini örtüp kabuklar yumuşadıktan sonra tepesini koparmadan soyun.
  • Patlıcanın üzerine bıçak ile (tabanını koparmadan) ufak yarıklar atın ve spatula ile yavaş yavaş bastırıp yassı hale getirin.
  • Yumurtaları tuz, karabiber ve sarımsak tozu ile çırpın, patlıcanı yumurtalı karışıma bandırın ve 5 dakika içinde dinlendirin.
  • Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağını koyun. Önce yumurtalı karışımdan tavaya birkaç kaşık dökün, hafif form almaya başlayınca patlıcanı üstüne yerleştirin.
  • Ateşin altını kısın, bir yüzeyi kızarınca dikkatlice ters çevirin ve kalan yumurtayı da tavaya döküp patlıcanı kaplayın. Patlıcan hafif sertleşene kadar kısık ateşte önlü arkalı çevirerek pişirin.
  • Pişen patlıcan omletini yanında salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025