Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek Tarifi
Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek tarifi: Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 adet bostan patlıcanı
- 400 gram kültür mantarı
- 1/2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ceviz
- 2 dal taze kekik (yaprakları)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı beyaz peynir (keçi/koyun)
Dışı için:
- 16 yaprak baklavalık yufka
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
Sosu için:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 tutam tuz
Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları soyun, ufak küpler halinde doğrayın ve tuzlayıp bir kenarda bekletin. Soğan ve sarımsakları ufak küpler halinde doğrayın.
- Mantarları elinizle ufaltıp mutfak robotuna koyun ve püre haline gelene kadar çekin.
- Patlıcanları soğuk suyla yıkayın, kurutun, fazla suyunu elinizle sıkın ve mantarların üzerine ekleyip birlikte püre halini alana kadar robottan geçirin.
- Robota son olarak ceviz, doğranmış soğan, sarımsak, tuz, kimyon ve taze kekik yapraklarını da ekleyin, püre haline getirmeden birkaç tur birlikte karıştırın.
- Karışımı yayvan bir tava ya da tencereye alıp suyu buharlaşana kadar kavurun. Son olarak zeytinyağı ekleyip kavurmaya devam edin. Buhar çıkışı bitince karışımı soğuması için bir tabağa alın.
- Soğuyan harca karabiber ve peyniri koyup, çatalla ezerek karıştırıp hazır hale getirin. Yufkaları tek tek fırça ile yağlayarak 8 kat olacak şekilde üst üste koyun.
- Harcın yarısını yufkaların üzerine koyun ve sıkı bir rulo gibi sarıp, katlanan kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çapraz olarak yerleştirin.
- Kalan yufkalar ve harç için aynı işlemi uygulayın. Yaptığınız uzun sarmalara bıçak ile 2 santimetre aralıklı yarıklar açın.
- Böreklerin kuruyan yerlerini tekrar yağlayın ve 200 derecelik alt, üst, fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
- Sos için yoğurt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tuzu bir kasede karıştırın. Pişen börekleri 10 dakika dinlendirin, dilimleyip sos ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.