Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü Tarifi
Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü tarifi: Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram köz patlıcan
- 150 gram kapya biber
- 400 gram kültür mantarı
- 100 mililitre süt kreması
- 200 gram cheddar peyniri
- 25 gram tereyağı
- 50 gram labne peyniri
- 1 adet ekşi mayalı ekmek
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
- 1/2 demet dereotu (arzuya göre maydanoz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı pul biber
Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü tarifi nasıl yapılır?
- Bostan patlıcanları ve kapya biberleri közleyin. Közlenmiş patlıcan ve kapya biberleri streç filme sarıp, dinlenmeye alın.
- Mantarları yıkayıp, kabuklarını soyup, batonet doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da ayrı bir yere, incecik doğrayın.
- Döküm bir tava içerisinde, tereyağını eritip, doğranmış mantarları soteleyin. Sotelenmiş mantarlara, süt kremasını, isteğe bağlı köri tozu ve tuz ilave edin.
- Dinlenmiş köz patlıcan ve köz biberleri soyup, mire poix doğrayın. Doğranmış maydanoz ve dereotunu, patlıcan-biber karışımına ilave edin. Bu karışıma labne peyniri, dövülmüş sarımsak, tolga kekiği, biberiye, pul biber, karabiber, tuz, zeytinyağı ilave edin.
- Ekşi mayalı tam tahıllı ekmekleri ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş ekmekleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yerleştirilmiş ekmeklerin üzerine, köz patlıcan-biber karışımından sürün.
- Tek tek ekmeklere bu işlemi uyguladıktan sonra, üzerlerine mantar soteden de birer kaşık ilave edin. Mantarların da üzerine, birer dilim cheddar peyniri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst turbo fırında beş dakika bekletin.nCheddar peynirlerinin eridiğinden emin olduğunuzda çıkartıp servis tabağına alın.
Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü tarifinin püf noktası nedir?
1. Mantarlarınızın kararmaması için; soğuk suyla yıkayın ve doğrama işleminden soteleme işlemine geçene kadar buzlu suda bekletin. 2. Patlıcan ve biberlerinizi kendiniz közleyin ve mümkünse konserve tercih etmeyin. 3. Patlıcan ve biberlerinizi közlemek için fırın yerine, şayet mümkünse odun ateşi veya ocak üstünde köz tavası tercih edin. 4.Tütsü tadını yoğun seviyorsanız, patlıcan ve biberleri bir gece önceden közleyip kabuğunu soymadan, streç filme sarıp dinlendirin. 5.Baharatları, damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz. 6. Kurutulmuş tolga kekiği ve biberiye yerine, tazesini de tercih edebilirsiniz. 7.Ekşi mayalı tam tahıllı ekmeğini kendiniz de yapabilirsiniz. Eğer kendiniz yapacaksanız da, hamuruna dövülmüş ceviz içi ilave ederseniz daha lezzetli ekmekler ortaya çıkar. 8.Tereyağını; sade yağ(susuz ve kazeinsiz) tercih edebilirsiniz. 9.Cheddar peyniri yerine, kaşar peyniri veya yağlı yöresel bir peynir tercih edebilirsiniz.
Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü tarifi için servis önerisi
Dimes vişne suyu ile servis ediniz.