Patlıcanlı Kebap Tarifi
Patlıcanlı Kebap tarifi: Patlıcanlı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Patlıcanlı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy patlıcan (düzgün şekilli, yaklaşık 300 g
Kebap karışımı için:
- 100 gram kuzu eti
- 60 gram kuyruk yağı
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2/3 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 2 adet orta boy domates
- 3 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
Patlıcanlı Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Kebap karışımı için; kuzu etini keskin bıçaklar yardımıyla kıyma halini alana kadar kesin ya da zırhla çekin.
- Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını aldığınız etli kırmızı biberi küçük parçalara bölüp kuyruk yağıyla birlikte zırhla çekin.
- Tüm malzemeyi bir araya getirip tuz ve pul biber ilavesiyle yoğurun. Hazırladığınız köfte/kebap karışımını dört eşit parçaya bölün.
- Uç kısmını aldığınız düzgün seçilmiş büyük boy patlıcanı, 3-4 cm. kalınlığında 5 parçaya bölün.
- Patlıcan kebabını; bir adet patlıcan, bir adet köfte olmak üzere şişlere geçirerek hazırlayın.
- Mangal ya da kömür ateşinde aralarda ters yüz ederek köfteler kızarıp patlıcan renk alana kadar pişirin.
- Közlenmiş domates, kuru soğan ve yeşil biber eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Patlıcanlı Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Orijinal hali kömür ateşinde pişen kebabı, evinizde mangal ateşinde ya da yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisinde, yüksek ateşte pişirebilirsiniz.Mangal ateşinde pişen kebap daha lezzetli olacaktır.