Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Kebap Tarifi

Patlıcanlı Kebap

Patlıcanlı Kebap Tarifi

Patlıcanlı Kebap tarifi: Patlıcanlı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram dana kıyma
  • 350 gram kuzu kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 adet patlıcan
  • 20 adet cherry domates
  • 4 adet köy biberi
  • 2 adet kapya biber

Patlıcanlı Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Köfteyi hazırlamak için, derin bir karıştırma kabında, dana kıymayı, kuzu kıymayı, rendelenmiş soğanı, ekmek kırıntılarını, tuzu, karabiberi, ezilmiş sarımsağı, kimyonu ve kekiği güzelce yoğurun.
  • Köfte karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyin ve acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
  • Yağlanmış fırın tepsisinin içerisine bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde malzemelerin tamamını dizin.
  • Kalan boşluklara veya üzerilerine doğranmış kiraz domates, köy biberi ve kapya biberlerini yerleştirin.
  • Ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı salça, 2 su bardağı su, tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu patlıcan ve köftelerin üzerine döküp 190 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
  • Sıcakken tabaklara porsiyonlayıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025