Patlıcanlı Kebap Tarifi
Patlıcanlı Kebap tarifi: Patlıcanlı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanlı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram dana kıyma
- 350 gram kuzu kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 adet patlıcan
- 20 adet cherry domates
- 4 adet köy biberi
- 2 adet kapya biber
Patlıcanlı Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Köfteyi hazırlamak için, derin bir karıştırma kabında, dana kıymayı, kuzu kıymayı, rendelenmiş soğanı, ekmek kırıntılarını, tuzu, karabiberi, ezilmiş sarımsağı, kimyonu ve kekiği güzelce yoğurun.
- Köfte karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyin ve acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
- Yağlanmış fırın tepsisinin içerisine bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde malzemelerin tamamını dizin.
- Kalan boşluklara veya üzerilerine doğranmış kiraz domates, köy biberi ve kapya biberlerini yerleştirin.
- Ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı salça, 2 su bardağı su, tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın.
- Hazırladığınız sosu patlıcan ve köftelerin üzerine döküp 190 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
- Sıcakken tabaklara porsiyonlayıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.