Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Hünkar Beğendi Tarifi

Patlıcanlı Hünkar Beğendi

Patlıcanlı Hünkar Beğendi Tarifi

Patlıcanlı Hünkar Beğendi tarifi: Patlıcanlı Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Etler İçin:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 40 gram domates salçası
  • 250 mililitre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel Sos İçin:

  • 500 mililitre süt
  • 30 gram un
  • 30 gram tereyağı
  • 1 çimdik muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram eski kaşar peyniri

Patlıcanlı Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları çizip ocakta közleyin. Soyduktan sonra ince kıyın.
  • Tencerenin altını iyice açıp kızdırın ve zeytinyağı ilave edip etleri koyun.
  • Etler renk alıncaya kadar mühürleyin. Soğan ve sarımsağı da ekleyin ve renk alıncaya kadar döndürün.
  • Domatesi ve salçayı ekleyin, domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırın. Su, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Beşamel sos: Tereyağını eritin. İçerisine unu ekleyip, unun çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1 dakika kavurun.
  • Sütü yavaşça ilave edip çırpma teliyle devamlı karıştırın. (baharatları da bu arada ilave edin)Hafif akıcı ve yoğun bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  • İçine kaşar peynirini, patlıcanları ekleyerek iyice karıştırın. Bir servis tabağına alarak üstüne pişirdiğiniz etlerden koyup servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025