Patlıcanlı Hünkar Beğendi Tarifi
Patlıcanlı Hünkar Beğendi tarifi: Patlıcanlı Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Patlıcanlı Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Etler İçin:
- 4 adet orta boy patlıcan
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 1/2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 40 gram domates salçası
- 250 mililitre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
- 500 mililitre süt
- 30 gram un
- 30 gram tereyağı
- 1 çimdik muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram eski kaşar peyniri
Patlıcanlı Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları çizip ocakta közleyin. Soyduktan sonra ince kıyın.
- Tencerenin altını iyice açıp kızdırın ve zeytinyağı ilave edip etleri koyun.
- Etler renk alıncaya kadar mühürleyin. Soğan ve sarımsağı da ekleyin ve renk alıncaya kadar döndürün.
- Domatesi ve salçayı ekleyin, domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırın. Su, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatın.
- Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Beşamel sos: Tereyağını eritin. İçerisine unu ekleyip, unun çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1 dakika kavurun.
- Sütü yavaşça ilave edip çırpma teliyle devamlı karıştırın. (baharatları da bu arada ilave edin)Hafif akıcı ve yoğun bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- İçine kaşar peynirini, patlıcanları ekleyerek iyice karıştırın. Bir servis tabağına alarak üstüne pişirdiğiniz etlerden koyup servis edin. Afiyet olsun.