Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Hindi Tarifi

Patlıcanlı Hindi

Patlıcanlı Hindi Tarifi

Patlıcanlı Hindi tarifi: Patlıcanlı Hindi için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Hindi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Hindi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram hindi göğüs
  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çorba kaşığı kekik (arzuya göre)
  • 1/4 demet taze nane

Patlıcanlı Hindi tarifi nasıl yapılır?

  • Hindi göğüslerini küp şeklinde doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı salça karışımında bekletin.
  • Akşamdan marine edip dolapta 1 gün bekletirseniz daha iyi olur. Şimdi hiç vaktim yok ben diğer malzemeleri hazırlayana kadar etler karışımda dinlensin azıcık deseniz de olur.
  • Teflon, seramik, granit, döküm elinizde hangisi varsa tavanızı, ateşin üzerine koyup etleri içine atın ve piyaz doğranmış soğanı ekleyip kapağı kapatın.
  • Orta ateşte suyunu salsın. Bu arada boş durmayın, salata hazırlığı, makarna suyuna, sofra düzenine de başlayabilirsiniz.
  • 15 dakika ara sıra karıştırın. Hindiler ve soğan lezzet alışverişi yapsın, soğanlar görünmez olsun.
  • Küp doğranmış patlıcanı ekleyip bir çevirin, sırasıyla halka doğranmış kırmızı biber ve iri küp domatesler en son da tuz ilavesi yapın.
  • Domatesler suyunu verip patlıcanlar diriliğini yitirdi mi pişmiştir artık. Ama yine de bir tadın, bir lezzet ayar verin.
  • Ekmek banacaksanız, bir kahve fincanı su ekleyin. Ocağın altını kapatıp seviyorsanız karabiber, kırmızı biber ve kekik serpin. Hindili patlıcan hazır. Afiyet olsun

Patlıcanlı Hindi tarifinin püf noktası nedir?

Lezzeti arttırmak isterseniz ocağın altını kapatmadan bir paket krema da ekleyebilirsiniz ya da üzerine rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz. Baharatlar da seçim, kişiye göre değişiyor ama zerdeçal çok faydalı bir fiske ekleyin, yakışıyor da. Etler özellikle beyaz etler marine edilerek daha bir lezzetli ve yumuşak oluyor.

Patlıcanlı Hindi tarifi için servis önerisi

Hindili patlıcan piştiğinde görüntüsü oldukça iştah açıcı, servis tabağına alıp benim yaptığım gibi taze nane ile süsleyip servis de yapabilirsiniz. Süzme yoğurttan kıvamlı bir cacık da ekleyebilirsiniz yanına. Lavaş varsa sarıp dürüm yapıp ayran ile de afiyetle yiyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025