Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Geleli Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Geleli Kebabı

Patlıcanlı Geleli Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Geleli Kebabı tarifi: Patlıcanlı Geleli Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Geleli Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Geleli Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram soğan
  • 1 kilogram patlıcan
  • 1/2 kilogram domates
  • 250 gram biber
  • 750 gram kuşbaşı et

Patlıcanlı Geleli Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları közleyin. Kabuklarından ayır ve ezin. Tepsinin en altına yerleştirin.
  • Kuzu veya yumuşak kuşbaşı etini kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu çektikten sonra ince kıydığınız soğanları etlerin yanına alın ve kavurun.
  • Soğanlar ölmeye başlayınca, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.
  • Sonra yemeklik doğradığınız biberleri ilave edin. Biberler kavrulduktan sonra domateslerini ekleyin.
  • En son tuz ve dilediğin baharatı atın. Köz patlıcanlarının üzerine hazırladağınız etleri yerleştirin. İstediğin kadar tereyağı ekleyin. Tereyağı bol olursa daha lezzetli olacaktır.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025