Patlıcanlı Geleli Kebabı Tarifi
Patlıcanlı Geleli Kebabı tarifi: Patlıcanlı Geleli Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Geleli Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanlı Geleli Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram soğan
- 1 kilogram patlıcan
- 1/2 kilogram domates
- 250 gram biber
- 750 gram kuşbaşı et
Patlıcanlı Geleli Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları közleyin. Kabuklarından ayır ve ezin. Tepsinin en altına yerleştirin.
- Kuzu veya yumuşak kuşbaşı etini kavurmaya başlayın.
- Etler suyunu çektikten sonra ince kıydığınız soğanları etlerin yanına alın ve kavurun.
- Soğanlar ölmeye başlayınca, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.
- Sonra yemeklik doğradığınız biberleri ilave edin. Biberler kavrulduktan sonra domateslerini ekleyin.
- En son tuz ve dilediğin baharatı atın. Köz patlıcanlarının üzerine hazırladağınız etleri yerleştirin. İstediğin kadar tereyağı ekleyin. Tereyağı bol olursa daha lezzetli olacaktır.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.