Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi

Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi

Patlıcanlı El Açması Börek tarifi: Patlıcanlı El Açması Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı El Açması Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı El Açması Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 1 kilogram patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (arasına sürmek için)
  • 1 adet yumurt sarısı (üzeri için)

Patlıcanlı El Açması Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İçini hazırlamak için sıvı yağda soğanları kavururuz, sonra sarımsak ve çok küçük doğradığımız patlıcanları ilave ederiz. Onlar da kavrulunca tuz ve baharatları atıp ocağı kapatırız.
  • Hamurları bezelere ayırırız. 7 adet çıkıyor, sonra unla açıp dörde böleriz.
  • Üzerine yağ sürüp geniş kenarlarına patlıcanları koyarız ve gül böreği şeklinde sararız.
  • Yumurta sarılarını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiririz AFİYET OLSUN.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025