Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi
Patlıcanlı El Açması Börek tarifi: Patlıcanlı El Açması Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı El Açması Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 dilim
Patlıcanlı El Açması Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 1 kilogram patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (arasına sürmek için)
- 1 adet yumurt sarısı (üzeri için)
Patlıcanlı El Açması Börek tarifi nasıl yapılır?
- İçini hazırlamak için sıvı yağda soğanları kavururuz, sonra sarımsak ve çok küçük doğradığımız patlıcanları ilave ederiz. Onlar da kavrulunca tuz ve baharatları atıp ocağı kapatırız.
- Hamurları bezelere ayırırız. 7 adet çıkıyor, sonra unla açıp dörde böleriz.
- Üzerine yağ sürüp geniş kenarlarına patlıcanları koyarız ve gül böreği şeklinde sararız.
- Yumurta sarılarını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiririz AFİYET OLSUN.